Primeur in Delfzijl voor 140 jarige Pinksterfeesten

Delfzijl– De Pinksterfeesten in Delfzijl hebben een nieuwe hoofdsponsor en wel een hele opmerkelijke. Een vriendenclub met de afkorting HEOBDIC heeft zich aangemeld om de Pinksterfeesten als hoofdsponsor te ondersteunen.

Een primeur in dit lustrumjaar(140e keer) van de Pinksterfeesten, traditiegetrouw georganiseerd door de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus. Tot voor kort behoorden alleen bedrijven tot de sub- en hoofdsponsoren.

Olav van Bruggen spreekt namens de groep. ‘Als vriendengroep besloten we in 2011 wekelijks bijeen te komen anders zie je elkaar zelden of nooit meer. Als clubhuis werd gekozen voor de Missouri, aan boord van het restaurantschip Chez Jessy in het Eemskanaal.

Daar ontstond ook het idee om de Pinksterfeesten te sponsoren want dat is heel erg ons feest en het hoort ook heel erg bij Delfzijl. We zijn toen als C sponsor begonnen en zo naar B en via A naar hoofdsponsor gegaan, ons uiteindelijke doel.
We zijn er heel erg trots op dat we dit hebben bereikt.’

De vriendenclub bestaat uit een man (en vrouw) of veertien en komt in wisselende samenstelling bijeen op de vrijdagavond. De afkorting HEOBDIC staat voor: Hest Em Ook Bie Die Iphone Club. De leden van de vriendenclub bleken allemaal hetzelfde merk mobiel te hebben en toen was de naam gauw bedacht. Belangrijkste agendapunt op de clubavond is bier drinken en gezellig even de week doorpraten.

HEOBDIC zal dit jaar dus nadrukkelijk aanwezig zijn op 140 jaar Pinksterfeesten in Delfzijl. Of beter: nog nadrukkelijker want in vorige jaren vielen de vrienden al op door hun lichtblauwe pakken en grappige acties zoals het uitdelen van zonnebrillen en vorig het laten rijden van een opgeknapte golfkar om gasten te vervoeren.